Thursday, October 21, 2010

PERHIMPUNAN AGUNG UMNO 2010Bermula dari 19/10/2010 Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu atau singkatannya UMNO sekali lagi berkumpul di Menara Dato' Onn dan Pusat Perdagangan Dunia Putra(PWTC) untuk Perhimpunan Agong UMNO atau PAU.

Wakil Puteri UMNO Kedah, Saudari Azifah Abdul Rahman sedang berucapPada 19/10/2010. selain Amanat Presiden, sayap-sayap UMNO juga memulakan sidang mereka dan di rasmikan secara serentak oleh Timbalan Presiden. Dan pada 20/10/2010 secara serentak juga sayap-sayap ini bersidang.  Wanita bersidang di Dewan Dato' Onn, manakala Pemuda pula bersidang di Dewan Merdeka.  Bertempat di Dewan Tun Ismail, Puteri juga bersidang untuk membincangkan usul-usul yang berbangkit di Negeri masing-masing.

Wakil Wanita UMNO Kedah yang juga Ketua Wanita UMNO 
Bahagian Alor Setar Puan Sharifah Maznah Syed Kassim Barakbah
sedang berucap.


 Pemuda UMNO Kedah pula di wakili oleh Ketua Pemuda UMNO
Bahagian Jerai, saudara Bassori Abu Hassan berpeluang berucap.

1 comments:

Shahrulrock said...

Saya menulis, merayu agar dapat di fahami dengan segala pertimbangan akal budi.

Kepada saudara-saudara, baik yang hanya tukang cuci sehinggalah kepada menteri-menteri.Maka di khabarkan dengan penuh duka perkhabaran pilu akan bencana yang sedang melanda negeri Kedah tercinta.Di ketahui juga oleh sejagat manusia dari yang celik bahasa hinggalah kepada yang pekak dan buta bahawasanya negeri Kedah di landa bah yang turut nyawa.Sungguh sedih hati hamba, anak jati Kedah yang telah mengembara.
Hamba, walaupun hanya menyumbangkan satu undi untuk Adun Anak Bukit Parlimen Kuala Kedah tetap juga memiliki kad pengenalan seperti sekelian umat yang bernaung beraja, makan bersila dan hujung bulan di bayar upah kerja.Kita sama, bezanya hamba ini tidak pandai berpolitik seperti saudara yang sedang membaca.Sungguh, hamba hanyalah rakkyat biasa yang membayar cukai tanpa pernah kecewa.
Hari ini, dalam suasana duka ibu di kampung menghubungi hamba. Suara ibu memenuhi ruang telinga.Kata ibu "Zam, hang tolong habaq sat kat Dato'Lat, kami kena bah langsung dia tak mai jenguk, sampai nak keluaq p mana pun tak boleh air paras pinggang. Hari-hari makan nasi dengan ikan masin.Suruh la orang UMNO mai jengok-jengok kami,hulur-hulur la biskut kering.Nak harapkan PAS, langsung tak tau apa cerita".
Hamba kaget. Apakah ibu saudara penyokong PAS maka di lupakan dia? Seingat hamba, setiap kali pilihanraya rumah buruk kami penuh berpesta sepanduk dan poster dengan lambang dacing.Barangkali hamba dungu, maka tidak kenal apa parti politik yang di sokong ibu hamba. Seingat hamba juga, ibu akan bergerak dari rumah ke rumah menahan telinga memohon agar di menangkan calon parti berlambang dacing.Ooooo...penat sungguh wajah ibu.
Hari ini, rumah kecil kami di kampung di landa bah menggila dan harapan untuk melihat Dato'Lat atau wakilnya yang sungguh bijak menjaja cerita langsung tiada.
Apa guna ibu hanya sewaktu pilihanraya?
Shahrul Nizam b Abd Hamid anak jati Kampung Kota Kubang Tedoh, Gunung Keriang Alor Setar Kedah.


--
Shahrulrock
http://shahrulrock.blogspot.com

Post a Comment